Nadstawka chłodnicza – czym różni się od innych urządzeń?

Jest to lodówka, w którą powinna być zaopatrzona każda gastronomia. Jest potrzebna szczególnie latem, kiedy małe firmy gastronomiczne zaczynają oferować lody. Nadstawka ta przydaje się też w innych porach roku do przechowywania na przykład mięsa albo serów każdego rodzaju. Chłodziarki, chłodzą także jogurty albo różnego rodzaju serki do kanapek, albo mleka, jogurty naturalne albo maślanki w sklepach spożywczych lub supermarketach. To świetne urządzenie bardzo łatwo utrzymać w czystości. Ma jedną i podstawową funkcję – ma chłodzić.

To, co wyróżnia inne lodówki to na pewno to, że są specyficznie zbudowane. Klient może śmiało i bez przeszkód zobaczyć, to co sklep proponuje. Jeśli chodzi o restauracje, bary samodzielnej obsługi lub cukiernie – tam też mogą pojawić się nadstawki chłodnicze, które będą chłodziły tory, ciastka, koktajle na bazie różnych słodkości, np. o smaku czekoladowym. To wspaniale urządzenie, które utrzymuje w zimnie rożne potrawy, zapewniając tym samym ich wspaniały, świeży smak– w restauracjach lub barach i słodkości również zimą – w cukierniach.

Gzie jest najbardziej potrzebna?

Urządzenie to ma na celu chłodzenie różnych produktów w gastronomi. W domu raczej ciężko by ci było ją pomieścić, dlatego jest przeznaczony bardziej do restauracji, sklepów lub innej gastronomii.

Ile kosztuje i na co zwrócić uwagę przy zakupie?

Nadstawki kosztują nieco ponad 1000 zł. Posiadają specjalne przegrody, gdzie można wkładać jedzenie bez martwienia się o to, że przesiąknie albo połączy się z inną potrawą.